ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Ποιοί είμαστε

Γιατί «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ;

Η λέξη ΟΔΥΣΣΕΙΑ αποτελεί ακρώνυμο των λέξεων «Ομάδα Δράσης για την Υγεία, τις Σχέσεις, την υγιή Σεξουαλικότητα, την Εκπαίδευση, τα Ιδανικά και τις Αξίες».
Η λέξη ΟΔΥΣΣΕΙΑ επίσης, όπως χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη περιγράφει την προσπάθεια επίτευξης ενός στόχου, δια μέσου πολλών περιπετειών και εμποδίων.

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι το έπος του «νόστου», ένα ταξίδι επιστροφής στην αρχέτυπη πατρίδα, στην προέλευση στην αφετηρία και στο μέλλον της ύπαρξής μας, σε ότι η ψυχή νοσταλγεί, σε όσα αξίζουν να αγαπηθούν για πάντα.

Στους κινδύνους και στα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο Οδυσσέας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε σύγχρονα κοινωνικά και προσωπικά βιώματα όπως την κακοβουλία, τον φθόνο και την πλεονεξία, που ελευθέρωσαν θύελλες συμφορών με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, την εγωπάθεια των «υπερφίαλων και ανόμων» Κυκλώπων που κοιτούν τον κόσμο με περιορισμένη οπτική, τους σύγχρονους Λωτοφάγους που λησμονούν και απαξιώνουν το παρελθόν ως «ξεπερασμένο» και «συντηρητικό» θεωρώντας το παρόν ως απόλυτη αξία, την υποδούλωση στις απολαύσεις που όπως η Κίρκη μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε ζώο. Οι πιέσεις της σύγχρονης κοινωνίας σαν άλλες «συμπληγάδες» συνθλίβουν όνειρα και ψυχές. Οι Σειρήνες και σήμερα οδηγούν σε ολέθρους, γλυκαίνοντας τα αυτιά με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…

Εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, αισθανόμαστε πολύ κοντά στα αφηγήματα των προγόνων μας, κι ας έχουν περάσει χιλιετίες. Μας τα διηγήθηκαν σαν παραμύθια οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, μας τα τραγούδησαν οι μανάδες και οι πατεράδες μας και μιμηθήκαμε τους ήρωες τους στα παιδικά μας παιχνίδια. Μας δίδαξαν έναν λόγο όπου οι λέξεις έχουν νόημα, σε αντίθεση με σύγχρονες νεοπροπαγανδιστικές λέξεις που είναι χωρίς νόημα, α-νόητες.

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες τιμούμε την οικογένεια, τους γονείς και τους προγόνους μας.
Πιστεύουμε ότι η συζυγική σχέση μπορεί να αντέξει στον χρόνο και να είναι βαθιά, ερωτική, πιστή, πηγή ευτυχίας, εφαλτήριο για δημιουργία. Τα παιδιά είναι ο καρπός της αγάπης του ζευγαριού, πλούτος, χαρά της ζωής, θείο δώρο.

Εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες όπως και οι πρόγονοί μας αγαπάμε την πρόοδο και την Επιστήμη που αποτελεί εργαλείο γνώσης, αναζήτησης της αλήθειας και μέσο βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντος

Για όλους αυτούς τους λόγους και γι άλλους πολλούς, αποφασίσαμε να δηλώσουμε παρόντες στην Οδύσσεια του Έθνους μας. Για να ξαναβρούμε την δύναμη , την ομορφιά και τις αξίες μας, για να κυβερνήσουμε και να χαρούμε εμείς την Ιθάκη μας, κι όχι «οι μνηστήρες».

Οι αξίες και τα ιδανικά που δια μέσου της παιδείας και της οικογένειας γαλούχησαν το έθνος μας και το έκαναν ικανό ν’ αντέξει μέσα στις χιλιετίες είναι η απάντησή μας.

Διαβάστε το καταστατικό μας